söndag 28 augusti 2011

Bilder ifrån Mälarcupen i Åsätra 2011-08-27

Från Mälarcupen på Åsätra
Copyright TF & Brürschan Calle - Taking photos, Like a Boss!

Djungelordspråket lyder "Om du är snabb på Åsätra så är du snabb överallt"... Men efter helgens tävling så skriver jag om det till "Om du är snabb på Åsätra så är du en duktig trial-förare"...

Banläggarna hade gjort ett kanonjobb inför SM och det var denna bana som invigdes med Mälarcupens 5e deltävling. Tävlingen var indelad i två heat 2+2 varv för motion och 2+3 varv för elit.
Det var 25C varmt, halt och blött i skogen, mer stenar än fast mark, flera hala berghällar än vad jag kan räkna till och 2 extremenduro-partier.
Efter första heatet så lovade jag migsjälv att aldrig mer tävla på Åsätra, på det andra så hade berghällarna torkat upp lite, och det låg inte drivor med människor på väg upp så det andra flöt mycket bättre.

När jag väl gick i mål så var jag nöjd, och kan rentav tänka mig att komma tillbaka till denna tuffa bana.. En bana som man känner att man blir snabbare på dessdå mer man övar!
Från att ha legat på 24e plats efter första heatet så slutade jag på en 16e plats av 34 startande i min klass, och det säger lite om vilken skillnad det var mellan heaten =)


// Johan Gadnert

1 kommentar: